Denne opskrift er virkelig lækker. En god sammenblanding af det søde/ sure, det fede, det cremede og det sprøde.
Opskrift:
Ingredienser:
8 æggeblommer, 2 ds kondenseret mælk, friskpresset saft og skal af 5 limefrugter, 4,5 dl piskefløde.
Dej:
500 g Digestivekiks, 200 g smeltet smør
Kom kiksene i en foodprocessor og kør til de er fintmalede. Hæld det smeltede smør i. Når dejen er æltet god sammen, trykkes den ud i et tærtefad (20-25 cm). Sørg for at trykke dejen godt.
Bag bunden i en forbarmet ovn ved 170 grader i ca 20 min, til den er fast og gylden.
Lad bunden køle af.
Skru ovnen ned til 150 grader.
Bland æggeblommer, kondenseret mælk, limesaft og skal i en skål. Bland ingredienser en forsigtigt sammen.
Hæld blandingen over den kølede bund. Bag i 20-30 min. Fyldet skal være fast udenpå, og blødt indeni. Lad tærten køle helt af, i køleskabet - 1 time til 1 døgn.
Inden servering piskes fløden lind, og kommes på toppen.
Pynt evt med lidt reven limeskal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar