lørdag den 30. maj 2015

Oldefars fødselsdag

Min farfar og ungernes oldefar fyldte år i mandags. Det er efterhånden ved at være en tradition i familien, at vi samles i anledningen af hans fødselsdag og får lidt god mad sammen.
Turen gik til Odense idag, det er efterhånden alt for sjældent jeg kommer "hjem".
Mit bidrag til festelighederne var selvfølgelig kage.

Browniebund med jordbær/limemousse

Browniebund:

INGREDIENSER:
100 g smør
2 æg
3 dl sukker
1½ dl hvedemel
4 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
1 knivspids salt

FREMGANGSMÅDE:
Smelt smørret og lad det køle af.
Rør æg og sukker sammen i en skål. Rør mel, kakao, vanillesukker og salt sammen i en anden skål.
Si den tørre blanding ned i æg-sukkerblandingen. Hæld det smeltede smør i og rør godt rundt.
Smør en bageform og drys rasp i - tøm resterne ud. Fordel browniedejen i bageformen (dejen behøver ikke nå helt ud til siderne, den fordeler sig selv når den bliver bagt). 
Bag brownien ved 175 grader i cirka 30 minutter - pas endelig på, at den ikke får for meget! Den er færdig når en strikkepind der stikkes i kagen, stadig har lidt dej klæbende til sig.

Jordbær/limemousse:

INGREDIENSER:
250 gram jordbær
150 gram sukker 
1 lime
6 bl. husblas
5 dl piskefløde

FREMGANGSMÅDE:
Sæt husblassen i blød i koldt vand og blend bær og sukker sammen med limeskal og -saft. Pisk fløden til skum og smelt husblassen. Pisk husblassen i de blendede bær og vend flødeskummet i.



1 kommentar:

  1. Hvordan smelter man husblassen, og hvordan samler man kagen ?

    SvarSlet