lørdag den 18. februar 2012

Lækre seje brownies

Simpelthen de bedste brownies. Dejlig sprød skorpe, og sej midte. Lige som de skal være.

Ingredienser:

100 g mørk chokolade af god kvalitet.
125 g smør, blødgjort
275 g sukker
1 tsk ægte vanilleessens
2 store æg, letpiskede
85 g mel
2 spsk kakao
100 g pekannødder, i halve
50 g mørk chokolade af god kvalitet, grofthakket


Forbarme ovnen til 180 grader.
Bræk de 100 g chokolade i stykker, og smelt det over vandbad.

Pisk smørret i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt sukker og vanille, og fortsæt med at piske til blandingen er blød og luftig. Pisk æggene i, et ad gangen, og tilsæt til sidst chokoladen.

Sigt mel og kakao over blandingen, og rør i. Vend til sidst nødder og chokoladestykker i. Kommes i en bageform 20x25 cm. Bages 25-30 min.

Tjek om kagen er færdig, ved at stikke en kødnål i kagen, halvvejs mellem midten og kanten. Der må ikke hænge noget i nålen, når den trækkes ud.

TIP jeg vil selv næstegang forsøge mig med 1 spsk nescafe i den smeltede chokolade, for at fremhæve chokoladesmagen endnu mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar