fredag den 26. oktober 2012

Horn med friske bær og hvid chokolade

Min mand havde inviteret svigerforældrene ud på en tår aftenkaffe, og jeg syntes egentlig, at der var ved at være længe siden jeg havde bagt noget godt til os selv.

Jeg havde lidt gær i køleskabet, og sæsonens sidste bær i haven.

Resultatet blev horn fyldt med skovbær og hvid Toblerone. Resultatet blev godt, men jer drømmer allerede om, at prøve dem af, med marcipan og bær. Eller med remonce....eller måske med nougat. Måske næste gang jeg skal lave mere end en variant?

 

Opskrift:

ca 18 stk
 
Ingredienser:
500 g mel
100 g smør
25 g gær
25 g sukker
ca 2 dl mælk
1 tsk salt
1 spsk vanillesukker
1 æg
 
Fyld:
250 g bær
75 g sukker 
ca 2 spsk kartoffelmel
75 g hakket hvid chokolade
 
Gæren opløses i den lune mælk. Tilsæt sukker, salt, æg vanillesukker, mel og smør.
Ælt dejen til den er glat og smidig. Lad den hvile i 5-10 min, så er den nemmere at rulle ud.
 
Del dejen i 3 boller. Rul dem ud i store cirkler -ca 25 cm i diameter. Del hver cirkel i 6 lige store stykker.
 
Kom bær og sukker i en kasserolle, og lade det koge sammen til en masse. Jævn massen med kartoffelmel -lidt ad gangen til en konsistens der ligner marmelade.
 
Kom lidt bærfyld på hvert stykke, i den brede ende. Drys med den hakkede chokolade. Rul sammen til horn. Pensel med sammenpisket æg.
 
Lad hornene hæve i ca 30 min. et lunt sted.
 
Bages 12-15 min ved 200 grader.
 
Pynt: Drys med perlesukker umiddelbart efter bagning. Eller med et par stiber hvid glasur drysset med frysetørret hindbær.
 
Velbekomme


Ingen kommentarer:

Send en kommentar