mandag den 5. november 2012

mandel-appelsintærte

Vi havde inviteret naboen over til spisning, så der skulle tages hul på Mette Blomsterbergs "Desserter" Kogebogen har stået længe på hylden, uden rigtig at blive brugt -for der er i virkeligheden ikke rigtigt nogen af os, der har godt af alle de søde sager.
 
Kagen var helt fantastisk, frisk med smagen af appelsin.
Skulle andre vove at kaste sig ud i denne kage, skal det hilses og siges, at der går 250 g mandelsplitter til. En lille detalje, jeg ikke lige havde observeret.....
Så der måtte smuttes, og hakkes 250 g mandler -og det tager LANG tid, skal jeg hilse og sige.
Til en anden gang, bliver det hakkede mandler, eller købte splitter.

Mine dyrtindkøbte økologiske appelsin, skulle på ingen måde gå til spilde. Under lidt tidspres, blev de skåret i fileter. Resten af saften pressede jeg ud over fileterne, dryssede med vanillesukker, og så på køl til servering. Havde tiden været lidt bedre, villle jeg gerne have kogt saften ind til en sirup, evt med lidt chili i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar